Hirdetés

Hozzávalók

1 ½ kg marhalábszár
2 fej nagyobb vöröshagyma (a hús mennyiségének 30%-a)
olaj
 só
 2 db paradicsom
1 db TV paprika
2 dl víz + 3 dl víz
bors
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 ek fűszerpaprika
½ tk őrölt kömény

Tálaláshoz

 galuska
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zé-féle marhapöri

Ahány ház, annyi pörkölt. Készíthetjük csirkéből, vega változatban mondjuk borsóból, vagy ahogy én a legjobban szeretem: marhából. A titka a hús és a hagyma arányaiban rejlik, amihez persze egy jó recept sem elhanyagolható. Most elhoztam nektek a saját marhalábszáros verziómat, csekkoljátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
29
Hirdetés

Hozzávalók

1 ½ kg marhalábszár
2 fej nagyobb vöröshagyma (a hús mennyiségének 30%-a)
olaj
 só
 2 db paradicsom
1 db TV paprika
2 dl víz + 3 dl víz
bors
2 - 3 gerezd fokhagyma
2 ek fűszerpaprika
½ tk őrölt kömény

Tálaláshoz

 galuska
Bevásárlólistához adom

Elsőként jó forróra hevítünk egy lábast, majd kevés olajon, két részletben lepirítjuk benne a felkockázott marhahúst. Ha szép színt kaptak, félretesszük őket. Ugyanebbe a lábasba jön az apró kockákra vágott vöröshagyma is, sózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a TV paprikát is, hagyjuk kicsit főni, mikor már kicsit szétfőttek a zöldségek, felöntjük 2 dl vízzel.

Jöhet az előzőleg lepirított hús, alaposan sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Mehet bele a zúzott fokhagyma és jöhet még 3 dl víz is. Addig pároljuk, amíg a víz eltűnik és a hús zsírjára pirul. Utána hozzászórjuk a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi a húst, és mehet rá még egy kis só és bors is. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Köretként mi galuskát adtunk, aminek a receptjét megtaláljátok ITT.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások