Hozzávalók
- 1 ½ kg marhalábszár
- 2 - 3 fej vöröshagyma (nagyobb)
- olaj
- só
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 2 dl víz + 3 dl víz
- bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
Tálaláshoz
- galuska
Zé-féle marhapöri
Hozzávalók
- 1 ½ kg marhalábszár
- 2 - 3 fej vöröshagyma (nagyobb)
- olaj
- só
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 2 dl víz + 3 dl víz
- bors
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek fűszerpaprika
- ½ tk őrölt kömény
Tálaláshoz
- galuska
Elsőként jó forróra hevítünk egy lábast, majd kevés olajon, két részletben lepirítjuk benne a felkockázott marhahúst. Ha szép színt kaptak, félretesszük őket. Ugyanebbe a lábasba jön az apró kockákra vágott vöröshagyma is, sózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a TV paprikát is, hagyjuk kicsit főni, mikor már kicsit szétfőttek a zöldségek, felöntjük 2 dl vízzel.
Jöhet az előzőleg lepirított hús, alaposan sózzuk, borsozzuk és tovább pirítjuk. Mehet bele a zúzott fokhagyma és jöhet még 3 dl víz is. Addig pároljuk, amíg a víz eltűnik és a hús zsírjára pirul. Utána hozzászórjuk a fűszerpaprikát és az őrölt köményt, felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi a húst, és mehet rá még egy kis só és bors is. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Köretként mi galuskát adtunk, aminek a receptjét megtaláljátok ITT.
Ha tetszett a Zé-féle marhapöri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!