Hozzávalók
- 6 db egész csirkecomb
- 6 db hústű
- friss saláta
A töltelékhez
- 3 db zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 marék gomba
- 300 g csirkemáj
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 3 - 4 csipet őrölt füstölt pirospaprika
- 1 mk szárított majoranna
- 1 mk szárított zsálya
- 1 mk szárított kakukkfű
- 3 - 4 db olajban eltett szárított paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 8 - 10 szem kapribogyó
- 2 db tojás
A hercegnő burgonyához
- 1 kg héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
- 200 g vaj
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 4 db tojássárgája
- 1 db tojás egy kevés vízzel elkeverve
Hozzávalók
- 6 db egész csirkecomb
- 6 db hústű
- friss saláta
A töltelékhez
- 3 db zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 marék gomba
- 300 g csirkemáj
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 3 - 4 csipet őrölt füstölt pirospaprika
- 1 mk szárított majoranna
- 1 mk szárított zsálya
- 1 mk szárított kakukkfű
- 3 - 4 db olajban eltett szárított paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 8 - 10 szem kapribogyó
- 2 db tojás
A hercegnő burgonyához
- 1 kg héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
- 200 g vaj
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 4 db tojássárgája
- 1 db tojás egy kevés vízzel elkeverve
A töltelékhez az előzőleg beáztatott zsemlékből kinyomkodjuk a tejet és belerakjuk egy nagy keverőtálba. Ebbe jöhet a nagyobb darabokra vágott máj, a finomra vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma, feldarabolt gomba és az apróra vágott kapribogyó és szárított paradicsom. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, a szárított zöldfűszerekkel, apróra vágott petrezselyemmel (a szára is!). Meglocsoljuk az olívaolajjal, beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük. A krumplit megfőzzük.
A csirkecombokat előkészítjük: az ujjunkkal a bőrt fellazítjuk a hústól, úgy, hogy ne sértsük fel a bőrt. Ezekbe a zsebecskékbe töltjük a tölteléket. Egy hústűvel lezárjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk , alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Közben a hercegnő burgonyához a főtt burgonyát egy krumplinyomóval egy nagy keverőtálba nyomjuk, belerakjuk a vaj felét felkockázva, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és egy habverővel vagy robotgéppel alaposan habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadagoljuk a maradék vajat is.
Hozzáadjuk a tojássárgájákat, elkeverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a krumplis masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis csillagokat nyomunk. Vízzel elkevert tojással megkenjük a tetejüket. Ha letelt a 40 perc a csirkének, kivesszük, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combok tetejét olívaolajjal, visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, a hercegnő burgonyával együtt, hogy ropogósra süljön. Ha a csirke és a burgonya is már aranybarna, akkor kész is.. Friss salátával tálaljuk.
Ha tetszett a Zé-féle töltött csirkecomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!