Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
6 db egész csirkecomb
6 db hústű
friss saláta

A töltelékhez

3 db zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 marék gomba
300 g csirkemáj
1 nagy csokor friss petrezselyem
só, bors
3 - 4 csipet őrölt füstölt pirospaprika
1 mk szárított majoranna
1 mk szárított zsálya
1 mk szárított kakukkfű
3 - 4 db olajban eltett szárított paradicsom
2 ek olívaolaj
8 - 10 szem kapribogyó
2 db tojás

A hercegnő burgonyához

1 kg héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
200 g vaj
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
4 db tojássárgája
1 db tojás egy kevés vízzel elkeverve
Hirdetés

Zé-féle ünnepi töltött csirkecomb

Évekig halogattam a dolgot, de most végre rászántam magam: megmutatom nektek a családi, titkos, ünnepi csirkecomb receptjét. Menő lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+
6 db egész csirkecomb
6 db hústű
friss saláta

A töltelékhez

3 db zsemle feldarabolva, tejbe áztatva
2 - 3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 marék gomba
300 g csirkemáj
1 nagy csokor friss petrezselyem
só, bors
3 - 4 csipet őrölt füstölt pirospaprika
1 mk szárított majoranna
1 mk szárított zsálya
1 mk szárított kakukkfű
3 - 4 db olajban eltett szárított paradicsom
2 ek olívaolaj
8 - 10 szem kapribogyó
2 db tojás

A hercegnő burgonyához

1 kg héjában főtt krumpli (vízben vagy mikróban)
200 g vaj
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
4 db tojássárgája
1 db tojás egy kevés vízzel elkeverve

A töltelékhez a zsemlékből kinyomkodjuk a tejet és belerakjuk egy nagy keverőtálba. Ebbe jöhet a nagyobb darabokra vágott máj, a finomra vágott vöröshagyma, zúzott fokhagyma, feldarabolt gomba és az apróra vágott kapribogyó és szárított paradicsom. Fűszerezzük sóval, borssal, füstölt paprikával, a szárított zöldfűszerekkel, apróra vágott petrezselyemmel (a szára is!). Meglocsoljuk az olívaolajjal, beleütjük a tojásokat és az egészet alaposan összekeverjük. A csirkecombokat előkészítjük: az ujjunkkal a bőrt fellazítjuk a hústól, úgy, hogy ne sértsük fel a bőrt. Ezekbe a zsebecskékbe töltjük a tölteléket. Egy hústűvel lezárjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csirkecombokat. Sózzuk, borsozzuk , alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.

Közben a hercegnő burgonyához a főtt burgonyát egy krumplinyomóval egy nagy  keverőtálba nyomjuk, belerakjuk a vaj felét felkockázva, sózzuk, borsozzuk, egy kevés szerecsendiót reszelünk bele, és egy habverővel vagy robotgéppel alaposan habosra keverjük, közben fokozatosan hozzáadagoljuk a maradék vajat is.

Hozzáadjuk a tojássárgájákat, elkeverjük, csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és a krumplis masszából egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis csillagokat nyomunk. Vízzel elkevert tojással megkenjük a tetejüket. Ha letelt a 40 perc a csirkének, kivesszük, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a combok tetejét olívaolajjal, visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, a hercegnő burgonyával együtt, hogy ropogósra süljön. Ha a csirke és a burgonya is már aranybarna, akkor kész is.. Friss salátával tálaljuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások