Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 150 g zöld pesztó
- 2 db paradicsom
- 150 g trappista
Zöld pesztós csirke
Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 150 g zöld pesztó
- 2 db paradicsom
- 150 g trappista
A pesztós csirke elkészítéséhez a csirkemelleket a közepüknél kettényitjuk, hogy szép nagy és viszonylag vastag szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a forró olajon kérget sütünk rájuk.
Egy tepsibe tesszük a csirkemelleket, bekenjük őket a pesztóval, rájuk pakoljuk a kb. fél cm vastagra vágott paradicsomszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd grillfokozaton további 3-5 percig, hogy szépen megpiruljon a tetején a sajt.
Míg sül a hús, az oldalon leírtak alapján elkészítjük mellé köretként a rizst.
Ha tetszett a zöld pesztós csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!