Hirdetés

Zöldséges húsgolyók karfiolpürével

Hozzávalók

2
főre
+
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
1 fej hagyma
3 ek olaj
300 g darált pulykahús
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk aprított, friss tárkony
1 db tojás
1 fej karfiol
40 g vaj
frissen reszelt szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldséges húsgolyók karfiolpürével

A karfiol pürének elkészítve is tökéletes köretalternatíva, a rajta csücsülő zöldséges húsgolyókkal párosítva pedig tökéletes vacsi vagy ebéd lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
1 fej hagyma
3 ek olaj
300 g darált pulykahús
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk aprított, friss tárkony
1 db tojás
1 fej karfiol
40 g vaj
frissen reszelt szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A répát lereszeljük, a zellerszárat és a hagymát pedig nagyon finomra vágjuk, és 1 evőkanál olajon jól megpirítjuk, majd kicsit kihűtjük. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, az aprított tárkonyt, a lepirított zöldségeket és a tojást, és az egészet alaposan összekeverjük. Diónyi golyókat formázunk a masszából, és kevés olajon minden oldalán körbesütjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük a húsgolyókat.

A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, egy turmixgépbe tesszük a vajjal, és 2 ek főzővízzel együtt, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd krémesre pürésítjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

Zöldséges húsgolyók karfiolpürével
Ha tetszettek a zöldséges húsgolyók karfiolpürével, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások