Hirdetés

Füstölt sonkás-tormás sajtszószos fusilli

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
35 g vaj
35 g liszt
650 ml tej
200 ml tejszín
1 - 2 tk torma
300 g füstölt sonka
só, bors
100 g trappista
500 g fusilli
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstölt sonkás-tormás sajtszószos fusilli

Ha egy kis húsvéti ízvilágú tésztára vágytok, akkor próbáljátok ki ezt a füstölt sonkás verziót. Ha esetleg akad otthon többféle sajtotok, nyugodtan kísérletezzetek és keverjétek őket.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
35 g vaj
35 g liszt
650 ml tej
200 ml tejszín
1 - 2 tk torma
300 g füstölt sonka
só, bors
100 g trappista
500 g fusilli
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, pár percig pirítjuk, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett felöntjük a meleg tejjel. Hozzáadjuk a tejszínt, a tormát, a felkockázott füstölt sonkát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig lassú tűzön bugyogtatjuk, néha megkeverve. Elzárjuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Összekeverjük a sós vízben kifőtt tésztával, és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a füstölt sonkás-tormás sajtszószos fusilli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások