A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g liszt
- 1 mk só
- 2 ek xilit
- 175 ml tej
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojássárgája
- 100 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 100 g olvasztott vaj
- 2 púpozott ek hollandi kakaópor
- 100 g xilit
A tetejére
- 2 ek szeletelt mandula
Cukormentes húsvéti babka
A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
A megúszós húsvéti desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g teljes kiőrlésű liszt
- 50 g liszt
- 1 mk só
- 2 ek xilit
- 175 ml tej
- 2 tk szárított élesztő
- 1 db tojássárgája
- 100 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 100 g olvasztott vaj
- 2 púpozott ek hollandi kakaópor
- 100 g xilit
A tetejére
- 2 ek szeletelt mandula
Tényleg higgyetek nekem, mikor azt modnom, hogy egy babka cukormentesen is lehet isteni. Ha ezt elkészítettétek, nem is akartok majd mást!
A liszteket, a sót és a xilitet elkeverjük egy tálban, a tejbe pedig belekeverjük az élesztőt. A tejes keveréket a lisztes keverékhez adjuk, és nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vajat. 7-8 perc alatt alaposan kidagasztjuk a tésztát, és lefedve egy órát hagyjuk kelni. Mivel ez egy nehezebb, sűrűbb tészta, nem fog a duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Ha megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkán kb. 30 x 40 cm-es téglalapra nyújtjuk (bár ha ti tudjátok, egészen vékonyra is kinyújhatjátok, úgy még több réteg fog látszani).
Ezután lekenjük a kakaós krémmel úgy, hogy a hosszabbik szélénél 1 cm-t kihagyunk, hogy egyszerűbben lehessen feltekerni. Feltekerjük a hosszabbik oldalánál, az illesztésnél lenyomkodjuk, majd hosszában kettévágjuk a tekercset, és a két darabot, vágott felével fölfelé, összetekerjük.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük, megszórjuk a mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a cukormentes húsvéti babka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!