Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 szál répa lereszelve (nagyobb)
- 1 ½ tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 marék apróra vágott dió
- 320 g liszt
- 70 g fehér csoki (kockára vágva)
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
Répatorta-keksz
Hozzávalók
- 110 g puha vaj
- 300 g barna cukor
- 2 db tojás
- 1 szál répa lereszelve (nagyobb)
- 1 ½ tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 marék apróra vágott dió
- 320 g liszt
- 70 g fehér csoki (kockára vágva)
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
Ez a répatorta-keksz igazi vendégváró falatka, vagy ha azok most nem lesznek, akkor majd ti megeszitek, mindenhogyan el fog fogyni. 🙂 Tök gyorsan össze lehet dobni, ha van robotgépetek, az úgyis elvégzi helyettetek a munka nagy részét, ha meg nincs, akkor se ijedjetek meg, csak egy kis karmunka szükségeltetik. 😉
Először a puha vajat és a barna cukrot elkeverjük egy robotgéppel. Majd hozzáadjuk szép sorban a tojásokat, a finomra reszelt répát, az őrölt gyömbért, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, az apróra vágott diót, a kimért lisztet, a kockára vágott fehér csokit, a sütőport és egy csipet sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk a géppel.
Teáskanállal vagy kis méretű fagyiskanállal sütőpapíros tepsire adagoljuk a tésztát, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra, és 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük őket, amíg a szélük szépen megbarnul.
Ha tetszett a répatorta-keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!