A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 60 g dió (apróra vágva)
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa (reszelve)
- 160 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 270 ml tejszín
- 250 g étcsoki (45-50%-os)
- 28 db kicsi csokitojás
- 1 ek pisztácia
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 3 db tojás
- 160 g cukor
- 100 ml olaj
- 60 g dió (apróra vágva)
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g sárgarépa (reszelve)
- 160 g liszt
- 6 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 270 ml tejszín
- 250 g étcsoki (45-50%-os)
- 28 db kicsi csokitojás
- 1 ek pisztácia
Ahhoz nem is férhet kérdés, hogy a húsvét nem telhet el répatorta nélkül, a muffin forma pedig tökéletes hozzá, hogy több adagot süssetek belőle egy nagy torta helyett.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük a tésztát. Muffinkapszlikkal bélelt muffinsütő formába adagoljuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre.
Miközben sülnek a muffinok, a tejszínt jól felmelegítjük (nem szükséges forralni), majd ráöntjük az összetördelt étcsokira. Ha megolvadt, homogénre keverjük, azután lehűtjük, és ha már eléggé lehűlt, berakjuk a hűtőbe.
Amikor megsültek a muffinok, kivesszük őket a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a lehűlt krémalapot egy üstbe rakjuk, és kihabosítjuk (vigyázzunk, ne keverjük túl, álljunk meg azon a ponton, ahol szép stabil, selymes krémet kapunk, különben darabossá válhat a ganache). Az elkészült krémet csillagcsöves nyomózsákba rakjuk, kis „fészkeket” nyomunk a muffinok tetejére, és mindegyikbe beleültetünk 2-2 kicsi csokitojást. A pisztáciát apróra vágjuk, és megszórjuk vele a sütik tetejét.
Ha tetszett a répatorta-muffin recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!