Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A paprikáshoz

1 kg borjúhús
2 - 4 ek sertészsír
50 g zsírszalonna
4 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
½ db paprika
½ db chilipaprika
1 ½ tk fűszerkömény
3 púpozott tk pirospaprika
só, bors
1 ½ - 2 l marhaalaplé
200 ml vörösbor
½ db paradicsom
3 db babérlevél
3 - 4 ek tejföl
4 szál tárkony

A puliszkához

3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
200 g kukoricadara
1 ½ l marhaalaplé
1 kis csokor petrezselyem
1 csapott ek torma
80 g parmezán
100 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Borjúpaprikás tormás puliszkával

Ha valami hagyományosat szeretnétek csinálni húsvétkor, mégis egy kicsit másként, akkor próbáljátok ki ezt a receptet – szerintem nem fogtok csalódni. Ha kidermesztitek a puliszkát, másnap grillezve is tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A paprikáshoz

1 kg borjúhús
2 - 4 ek sertészsír
50 g zsírszalonna
4 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
½ db paprika
½ db chilipaprika
1 ½ tk fűszerkömény
3 púpozott tk pirospaprika
só, bors
1 ½ - 2 l marhaalaplé
200 ml vörösbor
½ db paradicsom
3 db babérlevél
3 - 4 ek tejföl
4 szál tárkony

A puliszkához

3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
200 g kukoricadara
1 ½ l marhaalaplé
1 kis csokor petrezselyem
1 csapott ek torma
80 g parmezán
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A csíkozott borjúhúst kb. 2 evőkanál zsíron a lehető legmagasabb hőmérsékleten lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A felkockázott zsírszalonnát még 2 evőkanál zsírral a lábasba dobjuk, és kiolvasztjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, fokhagymát, paprikát, chilit, és alaposan lepirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, fűszerezzük, elkeverjük, és felöntjük egy kevés alaplével. Mehet bele a vörösbor, a felkockázott paradicsom, felforraljuk, majd egy botmixer segítségével turmixoljuk. Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet és annyi alaplevet, hogy ellepje a húst. Addig főzzük, amíg a borjú meg nem puhul, közben folyamatosan pótolva az alaplevet. Ha megpuhult a hús, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és az aprított tárkonyt.

Borjúpaprikás tormás puliszkával

A puliszkához a felszeletelt újhagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a kukoricadarát, és folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk az alaplevet. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az aprított petrezselymet, a tormát, a reszelt parmezánt és a vajat. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Savanyított retekkel fogyasztjuk, aminek receptjét megtaláljátok a húsvéti magazinban a minireceptek résznél.

Ha tetszett a Borjúpaprikás tormás puliszkával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások