A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- só, bors
- olaj
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (nagyobb)
- 100 ml olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 1 tk oregánó
- 2 ek barna cukor
- só, bors
A zöld fűszeres szószhoz
- 50 g majonéz
- 25 g tejföl
- 50 g görög joghurt
- só, fehérbors
- ½ csokor friss petrezselyem
A sajtszószhoz
- 100 ml UHT tej
- 50 ml tejszín
- 100 g fehér cheddar
- 100 g parmezán
- 50 g friss torma
- só, bors
- 1 ek keményítő
A rántott tojáshoz
- 6 db tojás
- só, bors
- 200 g rizsliszt
- 200 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 csomag madársaláta
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- só, bors
- olaj
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma (nagyobb)
- 100 ml olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 1 tk oregánó
- 2 ek barna cukor
- só, bors
A zöld fűszeres szószhoz
- 50 g majonéz
- 25 g tejföl
- 50 g görög joghurt
- só, fehérbors
- ½ csokor friss petrezselyem
A sajtszószhoz
- 100 ml UHT tej
- 50 ml tejszín
- 100 g fehér cheddar
- 100 g parmezán
- 50 g friss torma
- só, bors
- 1 ek keményítő
A rántott tojáshoz
- 6 db tojás
- só, bors
- 200 g rizsliszt
- 200 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 1 csomag madársaláta
A marinált lila hagymához a hagymát apróra kockázzuk, a többi összetevőt elkeverjük, beleforgatjuk a hagymát, és minimum fél óráig állni hagyjuk.
A zöld fűszeres szószhoz az összetevőket összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sajtszószhoz a tejet és a tejszínt elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, belereszeljük a tormát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis vízzel kikevert keményítővel beállítjuk az állagát.
4 db tojást keményre főzzük, majd rizslisztbe, felvert sózott, borsozott tojásba és panko morzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A marhahúsból pogácsát formázunk, majd közepes lángon lévő serpenyőben mindkét oldalát meggrillezzük, a serpenyőben az oldalakat sózzuk, borsozzuk. A hús zsírján megpirítjuk a félbevágott zsemlék belső oldalát.
Az összerakáshoz a zsemle alját megkenjük a zöld fűszeres szósszal, erre jön a madársaláta, majd a lecsöpögtetett, marinált lila hagyma. Erre kerül a húspogácsa, két fél rántott tojás, majd gazdagon meglocsoljuk sajtszósszal, és a zsemle tetejével zárjuk.
Ha tetszett a húsvéti burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!