A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 650 - 700 g fagyasztott spenót
- szerecsendió
- 400 g krumpli
- 700 ml víz
- 200 ml tej
- pár csepp citromlé
A feltéthez
- 2 ek olaj
- 200 g maradék főtt sonka
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 mk füstölt paprika
- só, bors
- 200 ml víz
Spenótfőzelék maradék sonkával
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A főzelékhez
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 650 - 700 g fagyasztott spenót
- szerecsendió
- 400 g krumpli
- 700 ml víz
- 200 ml tej
- pár csepp citromlé
A feltéthez
- 2 ek olaj
- 200 g maradék főtt sonka
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 mk füstölt paprika
- só, bors
- 200 ml víz
A főzelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a spenótot, fűszerezzük, és ha kicsit kiengedett, belerakjuk az apró kockákra vágott krumpli felét. Felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a tejjel, pár csepp citromlevet adunk hozzá, és a maradék krumplit is belerakjuk. Ezt is addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
A feltéthez az olajon jól megpirítjuk a felkockázott sonkát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük benne a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a sonkát, és kész is. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.
Ha tetszett a spenótfőzelék maradék sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!