Hozzávalók
- kb. 250 g spenót
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 fej lila hagyma
- kb. 20 ml olaj
- kb. 200 g főtt sonka
- 175 g tejföl
- 3 - 4 szál újhagyma
- 20 g vaj
- 1 - 2 ek majonézes torma
- kb. 150 g vörös cheddar
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
A tálaláshoz
- snidling
Hozzávalók
- kb. 250 g spenót
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 fej lila hagyma
- kb. 20 ml olaj
- kb. 200 g főtt sonka
- 175 g tejföl
- 3 - 4 szál újhagyma
- 20 g vaj
- 1 - 2 ek majonézes torma
- kb. 150 g vörös cheddar
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
A tálaláshoz
- snidling
A sült zsemle sokunk gyerekkorának kedvence, és most megpakoltam mindenféle húsvétra jellemző alapanyaggal. A spenótot egy forró, száraz serpenyőben elkezdjük megfonnyasztani. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, és 1-2 perc pirítás után, mikor a spenót teljesen összeesett, félretesszük.
A lila hagymát kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott főtt sonkát, majd 1-2 perc pirítás után a tejfölt is. Összeforraljuk a ragut, majd levesszük a főzőlapról, és apróra vágott újhagymával tovább ízesítjük. Keverünk hozzá egy kevés vajat, és egy kis majonézes tormával még húsvétiasabbá tesszük.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zsemlék tetejét levágjuk, kikaparjuk a belsejüket, belenyomkodjuk a sajtot, majd kanalazunk rá a sonkás raguból, végül befedjük a spenóttal, és egy-egy tojást ütünk a tetejükre. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk frissen vágott snidlinggel.
Ha tetszett ez a töltött sült zsemle recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!