Hozzávalók
- 1 csokor hónapos retek
- 1 db jégcsapretek
- 80 g vörös cheddar
- 140 g majonéz
- 100 g tejföl
- só, bors
- 1 tk 10%-os ecet
- 1 mk mustár
- 1 mk kristálycukor
- ½ csokor újhagyma
- ½ csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 csokor hónapos retek
- 1 db jégcsapretek
- 80 g vörös cheddar
- 140 g majonéz
- 100 g tejföl
- só, bors
- 1 tk 10%-os ecet
- 1 mk mustár
- 1 mk kristálycukor
- ½ csokor újhagyma
- ½ csokor petrezselyem
A húsvéti reteksaláta elkészíttéséhet a kétféle retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és hagyjuk 8-10 percet pihenni. Addig apró kockákra vágjuk a cheddart.
Egy nagy tálban kikeverjük a majonézt a tejföllel, borssal, ecettel, mustárral és cukorral. A lereszelt retekből kinyomkodjuk a felesleges levet, és a majonézes keverékhez adjuk. Mehet hozzá a vékony karikákra vágott újhagyma és az apróra vágott petrezselyem is. Egy alapos keverés után kész is vagyunk, de érdemes legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetni!
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Pihentetés: 2-3 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!