Hozzávalók
- 5 db tojás
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 60 g puha vaj
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- pár csepp citromlé
- só, bors
Húsvéti tojáskrém
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 60 g puha vaj
- 200 g tejföl
- 2 tk mustár
- pár csepp citromlé
- só, bors
Ez a húsvéti tojáskrém ráadásul szupergyorsan elkészül, így ha váratlanul beesne 1-2 locsolkodó, nem kell zavarba jönni, ezt gyorsan össze tudjátok rakni. Kalács vagy kifli meg valószínűleg úgyis lesz otthon, érdemes mellétálalni még egy kevés friss zöldséget is.
A szoba-hőmérsékletű tojásokat hideg vízbe tesszük, és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hideg vízben lehűtjük őket. Egy tálba tesszük az apróra vágott vöröshagymát, a puha vajat, a tejfölt, a mustárt és a pár csepp citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
A megfőtt, kihűlt tojásokat meghámozzuk és egy éles késsel a lehető legapróbbra összevágjuk, majd az előzőleg elkészített krémes alaphoz adjuk, így is alaposan összekeverjük. Pár órára érdemes azért hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, de persze aki nem tud várni, így is eheti már. 🙂 Készíthettek még mellé más krémeket is, így együtt tálalva igazi húsvéti lakomát csaphattok!
Ha tetszett a húsvéti tojáskrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!