Hirdetés

Nutellával töltött kalács

Hirdetés

Nutellával töltött kalács

Egy jó kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról, mi pedig most egy olyan kalács receptet mutatunk, hogy a fal adja a másikat: már önmagában is nagyon finom lenne, de megtöltöttük elképesztő mennyiségű Nutellával, a tetejét megszórtuk mogyoróval és így született meg a Street Kitchen történelmének legjobb kalácsa. Na jó, szerintünk legjobb kalácsa. 
Hirdetés

img_8894.jpg

Hozzávalók 1 kalácshoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl habtejszin
  • 1 dl zsíros tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • Kb. 25-30 dkg Nutella vagy házi mogyorókrém
  • 1 tojás a kenéshez
  • durvára aprított mogyoró a szóráshoz

img_8898.jpg

A lisztet, a tejet és a tejszínt, sót, cukrot, 1 vaníliarúd kikaprat magjait, a tojásokat és az élesztőt szoba robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk – kb. 15 perc.

Letakarjuk és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 16 részre osztjuk. A darabokat egyesével kis gombóccá formázzuk, majd letakarva további 15 percig pihentetjük.

Végül a gombócokat nyújtófával kissé kilapítjuk és mindegyik közepére egy méretes teáskanál Nutellát teszünk. A Nutella köré összecsippentjük a tésztát, hogy kis gombócokat kapjunk. Egy kivajazott őzgerinc forma aljára szorosan egymás mellé, két sorban leteszünk 10 gombócot, majd a tetején egy sorban elrendezzük a maradék hatot. Ismét letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni (kb. 40 perc). Végül megkenjük kissé felvert tojással és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

A kelesztés után a kalácsot 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg szép arany színe lesz. A sütőből kivéve pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások