Hirdetés

Pirított kalács tojássalátával és sonkával

Hozzávalók

2
főre
+

A kalácshoz

30 g vaj
4 kis szelet maradék kalács

A tojássalátához

5 db tojás
2 ek tejföl
1 ek majonéz
só, bors
pár csepp citromlé
5 szál újhagyma (kisebb)

A sonkához

200 g maradék sonka
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pirított kalács tojássalátával és sonkával

Igazi maradékmentő reggeli, de egy kiadós zöldsalátával akár egy gyors ebéd is lehet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kalácshoz

30 g vaj
4 kis szelet maradék kalács

A tojássalátához

5 db tojás
2 ek tejföl
1 ek majonéz
só, bors
pár csepp citromlé
5 szál újhagyma (kisebb)

A sonkához

200 g maradék sonka
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Bevásárlólistához adom

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, a sárgáját és a fehérjét külön tálba rakjuk. A sárgáját kikeverjük a tejföllel, a majonézzel, sóval, borssal, az apróra vágott újhagymával és citromlével, majd belekeverjük az apróra vágott fehérjét. 

A sonkát apróra vágjuk, és jól lepirítjuk az olajon. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és 2 percig pirítjuk, majd kiszedjük. Ebbe a serpenyőbe rakjuk a vajat, és a kalács mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Tálaláskor a kalácsra rakjuk a tojássalátát, majd a pirított sonkát.

Ha tetszett a pirított kalács tojássalátával, sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások