Hozzávalók
A tésztához
- 170 ml meleg tej
- 40 g élesztő
- 1 csipet só
- 500 g liszt
- 50 g cukor
- 2 db tojás
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 2 marék pisztácia
- 120 g puha vaj
- 100 g cukor
- ½ db narancs reszelt héja
A csigák tetejére
- 150 g porcukor
- 20 ml narancslé
- 1 kis marék aprított pisztácia
Hozzávalók
A tésztához
- 170 ml meleg tej
- 40 g élesztő
- 1 csipet só
- 500 g liszt
- 50 g cukor
- 2 db tojás
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 2 marék pisztácia
- 120 g puha vaj
- 100 g cukor
- ½ db narancs reszelt héja
A csigák tetejére
- 150 g porcukor
- 20 ml narancslé
- 1 kis marék aprított pisztácia
A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 csipet cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy nagy tálba mérjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, az élesztős tejjel együtt, és szépen bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 50 percet kelesztjük.
Közben a pisztáciát kissé lepirítjuk, majd még melegen lezúzzuk egy aprítóban. Hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot, és még egyet zúzunk rajta, hogy szép krémet kapjunk. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pisztáciakrémmel, ráreszeljük a narancshéjat, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az így kapott tekercseket sütőtálba rakosgatjuk, és hagyjuk 20 percet kelni. Ezután 175 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a csigákat, és kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Mikor langyosra hűltek, összekeverjük a porcukrot és a narancslevet, majd rácsorgatjuk a csigákra. Kevés apróra vágott pisztáciával megszórjuk, és már ehetjük is őket.
Ha tetszett a pisztáciás csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!