Hirdetés

Sajtos-tojásos tésztakoszorú

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
1 csomag vajas leveles tészta
8 szelet baconszalonna
8 db tojás
1 db tojás a koszorú megkenéséhez
1 csomag újhagyma
20 dkg reszelt cheddar, emmentaler vagy amilyen sajtot szerettek
1 db kápiapaprika
2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sajtos-tojásos tésztakoszorú

Hiába van vége a húsvétnak, tojásos reggelire minden nap szükségünk van. Mi teszteltük ezeket a recepteket már  húsvét után is, és képzeljétek el, tökéletesen működtek! Villantsatok egy nagyon menőn kinéző, céklával színezett töltött tojással, vagy egy húsvéti tojáspolippal vagyis a party-tojáskoszorúval! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
1 csomag vajas leveles tészta
8 szelet baconszalonna
8 db tojás
1 db tojás a koszorú megkenéséhez
1 csomag újhagyma
20 dkg reszelt cheddar, emmentaler vagy amilyen sajtot szerettek
1 db kápiapaprika
2 ek szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Ha csak egy tojásos ételt készítesz az ünnepre, ez legyen az!!

1. A vajas leveles tésztát belisztezett nyújtódeszkán 8 hosszú szárú háromszögbe vágjuk. A háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük 8 ágú csillag alakzatban.

2. A baconszeleteket kisütjük és minden tésztaágra ráhelyezünk egyet.

3. A tojásokból az apróra vágott újhagymával és a lereszelt sajt 2/3 részével nagyon laza, szottyos rántottát készítünk és ezt koszorú formában a tésztacsillag közepére halmozzuk.

img_9044.jpg

4. A tojást körben megszórjuk a maradék sajttal és rászórjuk az apró kockára vágott kápiapaprikát.

5. A koszorú ágait egyesével behajtjuk a koszorú közepébe, a tésztát megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

6. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, azonnal tálaljuk.

A videóban látható másik receptet itt találjátok.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások