Hozzávalók
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 8 szelet baconszalonna
- 8 db tojás
- 1 db tojás a koszorú megkenéséhez
- 1 csomag újhagyma
- 20 dkg reszelt cheddar, emmentaler vagy amilyen sajtot szerettek
- 1 db kápiapaprika
- 2 ek szezámmag
Sajtos-tojásos tésztakoszorú
Hozzávalók
- 1 csomag vajas leveles tészta
- 8 szelet baconszalonna
- 8 db tojás
- 1 db tojás a koszorú megkenéséhez
- 1 csomag újhagyma
- 20 dkg reszelt cheddar, emmentaler vagy amilyen sajtot szerettek
- 1 db kápiapaprika
- 2 ek szezámmag
Ha csak egy tojásos ételt készítesz az ünnepre, ez legyen az!!
1. A vajas leveles tésztát belisztezett nyújtódeszkán 8 hosszú szárú háromszögbe vágjuk. A háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük 8 ágú csillag alakzatban.
2. A baconszeleteket kisütjük és minden tésztaágra ráhelyezünk egyet.
3. A tojásokból az apróra vágott újhagymával és a lereszelt sajt 2/3 részével nagyon laza, szottyos rántottát készítünk és ezt koszorú formában a tésztacsillag közepére halmozzuk.
4. A tojást körben megszórjuk a maradék sajttal és rászórjuk az apró kockára vágott kápiapaprikát.
5. A koszorú ágait egyesével behajtjuk a koszorú közepébe, a tésztát megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
6. 180 fokon kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, azonnal tálaljuk.
A videóban látható másik receptet itt találjátok.