Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml víz
- 3 ½ tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 400 g liszt
- ½ ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 12 ek passata
- 300 g sajt (mozzarella vagy trappista)
- 1 konzerv vörösbab
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
4 feltétes vega pizza
Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml víz
- 3 ½ tk cukor
- 5 g szárított élesztő
- 400 g liszt
- ½ ek só
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 12 ek passata
- 300 g sajt (mozzarella vagy trappista)
- 1 konzerv vörösbab
- 150 g fagyasztott borsó
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerv kukorica
A tésztához a langyos vízbe beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és a sóval, majd amikor felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük az olívaolajjal együtt. Addig dolgozzuk a kezünkkel a tésztát, ameddig homogén állagú nem lesz. Három egyenlő részre porciózzuk, majd lefedve duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtuk a tésztákat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Megkenjük a passatával, rátesszük a reszelt sajtot, megszórjuk 1-1 marék babbal, borsóval, gombával és kukoricával. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a 4 feltétes vega pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!