Hozzávalók
- 1 db egész csirkemell (350-400 g/db)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 250 g krémsajt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- 120 g gouda sajt
A tálaláshoz
- bulgur “rizibizi”
5 hozzávalós sajtos csirke
Hozzávalók
- 1 db egész csirkemell (350-400 g/db)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 250 g krémsajt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk provence-i fűszerkeverék
- 120 g gouda sajt
A tálaláshoz
- bulgur “rizibizi”
Ez a sajtos csirke egyszerűen csodás! Alig kell hozzá néhány alapanyag, mégis nagyon finom. Az elkészítése pedig gyerekjáték. A csirkemellet 4 egyenlő szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt körbesütjük őket az olajon. A krémsajtot kikeverjük sóval, borssal, a fokhagymaporral és a provence-i fűszerkeverékkel.
Ezután lereszeljük a sajtot, a csirkét egy tepsibe rakjuk, rátesszük a fűszeres krémsajtot, majd a reszelt sajtot, és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt, addig sütjük, amíg aranybarna lesz a sajt. Bulgurból készített rizibizivel tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a sajtos csirke egyszerűen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több nagyon egyszerű, kevés hozzávalós recept:
Mozzarella leveles tésztában sütve