Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 ek olaj
A mártáshoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
- ½ csokor friss petrezselyem
A krumplihoz
- 500 g krumpli
- só, bors
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
Baconbe tekert sertésszűz
Hozzávalók
A sertésszűzhöz
- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 ek olaj
A mártáshoz
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
- ½ csokor friss petrezselyem
A krumplihoz
- 500 g krumpli
- só, bors
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A sertésszűz és a bacon előtt foglalkozzunk a körettel. A krumplit megmossuk, és egészben a mikróban 10-15 perc alatt megpuhítjuk. Nagyobb szeletekre vágjuk, majd összekeverjük sóval, borssal, vajjal és aprított petrezselyemmel.
A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Amikor kicsit besűrűsödik, megszórjuk egy kevés petrezselyemmel, és elzárjuk.
A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, körbetekerjük baconnel, és egy kevés olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk minden oldalát, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután kiszedjük egy tányérra, lefedjük, és hagyjuk állni 10 percet tálalás előtt.
A felszeletelt húst a mártással és a krumplival tálaljuk.
Ha tetszett a baconbe tekert sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több sertésszűz:
Zöldfűszeres sertésszűz színes zöldségkörettel