Hozzávalók
- 360 ml tej
- 360 ml víz
- só, bors
- 190 g kukoricadara
- 120 g parmezán sajt
- olívaolaj
- 120 g bacon (+ a kisült zsírja)
Hozzávalók
- 360 ml tej
- 360 ml víz
- só, bors
- 190 g kukoricadara
- 120 g parmezán sajt
- olívaolaj
- 120 g bacon (+ a kisült zsírja)
A baconös polenta snack elkészítéséhez a tejet és a vizet egy lábasban felmelegítjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát és közepes lángon sűrűre főzzük. Mikor alaposan besűrűsödött, félrehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és alaposan elkeverjük benne.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a bacont apróra felvágjuk és ropogósra pirítjuk a serpenyőben. Mikor megsültek a baconkockák, leszűrjük a zsírját és félrerakjuk. A ropogós bacondarabokat papírtörlővel leitatjuk, majd egy mozsárban apróra zúzzuk, és belekeverjük a polentába.
Egy tepsire ráfektetünk egy sütőpapírt, majd a kész baconös polentát rákanalazzuk. Ennek a tetejére rakunk még egy sütőpapírt és alaposan kilapítjuk a polentánkat. Spatulával vagy habkártyával könnyen elegyengethetjük úgy, hogy egy vékony polentalapot kapjunk belőle. A felső sütőpapírt levesszük róla, majd a polentát 1 órára a hűtőbe rakjuk pihenni.
A megdermedt polentát 5 centis csíkokra vágjuk hosszában, a csíkokból pedig háromszögeket vágunk.
Egy evőkanál baconzsírt felmelegítünk egy serpenyőben és alaposan lepirítjuk benne a polentachipseket, oldalanként kb. 2-3 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak. (Közepes lángon süssük, nehogy odaégjenek.) Ezt addig ismételjük, míg az összes polentachips ki nem sült. Mártogathatjuk majonézbe, guacamoléba, de igazából bármilyen sós tunkolóba. Az oldalunkon ehhez is találtok rengeteg receptet!
Elkészítési idő: 40 perc
Pihentetési idő: 60 perc
Ha tetszett a baconös polenta snack receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!