Hozzávalók
A kuszkuszhoz
- 200 g kuszkusz
- 400 ml zöldségalaplé
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A raguhoz
- 1 egész csirkemell (350-400 g)
- só, bors
- 4 ek olaj
- 30 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 tk kakukkfű
- 300 - 400 g barackbefőtt
Barackos-gyömbéres csirke kuszkusszal
Hozzávalók
A kuszkuszhoz
- 200 g kuszkusz
- 400 ml zöldségalaplé
- 50 g vaj
- 1 csokor friss petrezselyem
A raguhoz
- 1 egész csirkemell (350-400 g)
- só, bors
- 4 ek olaj
- 30 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 1 tk kakukkfű
- 300 - 400 g barackbefőtt
A barackos-gyömbéres csirke köretét, a kuszkuszt leforrázzuk az alaplével, lefedjük, és 10 percig állni hagyjuk. Ha megszívta magát, belekeverjük a vajat és az apróra vágott petrezselymet.
A raguhoz nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, közepes hőmérsékleten alaposan megpirítjuk az olajon, majd kiszedjük. A visszamaradt szaftra rádobjuk a vajat, majd lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és gyömbért, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Ezután mehet rá a felezett barack. 5 perc pirítás után hozzáadjuk a húst, és az egészet további 5 percig pirítjuk. A kuszkuszt a raguval együtt tálaljuk.
Ha tetszett a barackos-gyömbéres csirke recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a csirkés receptek is érdekelhetnek:
Csirkemellbe tekert mozzarella