Hozzávalók
- 100 g mozzarella
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 üveg bolognai szósz
- ½ csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek panko morzsa
- 80 g sajt
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
Hozzávalók
- 100 g mozzarella
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 400 g csirkemell
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 üveg bolognai szósz
- ½ csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek panko morzsa
- 80 g sajt
- 1 mk szárított oregánó
- 1 mk szárított bazsalikom
A mozzarellát nagyobb hasábokra vágjuk, és betekerjük őket 1-1 szelet fekete-erdei sonkába.
A csirkemelleket késsel megnyitjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, és rakunk rájuk pár bazsalikomlevelet. A hús egyik szélére tesszük a sonkába csavart mozzarellát, és feltekerjük. Ha szükséges, átszúrjuk a csirkét 1-1 fogpiszkálóval. Egy közepes méretű sütőtálba öntjük az olajat, és belerakjuk a feltekert csirkemelleket.
A bolognai szószba tépkedünk pár bazsalikomlevelet, illetve petrezselymet, és belenyomunk egy gerezd zúzott fokhagymát, végül ráöntjük a csirkére.
A panko morzsához reszeljük a sajtot, összekeverjük a szárított zöldfűszerekkel, majd megszórjuk vele a csirkét, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre. Tetszőleges körettel tálaljuk.
Ha tetszett a csirkemellbe tekert mozzarella besütve receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!