Hozzávalók
- 500 g füstölt-főtt tarja
- só, bors
- olaj
- 125 g paprikás parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db babérlevél
- 2 konzerv bab
- 2 - 300 ml alaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- friss fehér kenyér
Tarjás-kolbászos babragu
Hozzávalók
- 500 g füstölt-főtt tarja
- só, bors
- olaj
- 125 g paprikás parasztkolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db babérlevél
- 2 konzerv bab
- 2 - 300 ml alaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- friss fehér kenyér
A tarját nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szafton elkezdjük lepirítani a kolbászt, majd amikor elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymákat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel és borssal. Ekkor mehet vissza a hús, a lecsepegtetett bab, a babérlevél, az alaplé és a darabolt paradicsom. Felforraljuk, majd 20-25 percet főzzük. A végén friss, aprított petrezselymet rakunk bele, és friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a tarjás-kolbászos babragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!