Hozzávalók
A tésztához
- 120 g tejföl
- 60 g majonéz
- 2 db tojás
- 130 g liszt
- 1 mk só
- 4 g sütőpor
A paradicsomszószhoz
- 5 ek konzerv darabolt paradicsom
- 10 szelet kolbász
- 150 g mozzarella
- oregánó
- bazsalikom
- bors
Expressz serpenyős „pizza"
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g tejföl
- 60 g majonéz
- 2 db tojás
- 130 g liszt
- 1 mk só
- 4 g sütőpor
A paradicsomszószhoz
- 5 ek konzerv darabolt paradicsom
- 10 szelet kolbász
- 150 g mozzarella
- oregánó
- bazsalikom
- bors
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, és a serpenyő méretétől függően egy vagy két, sütőpapírral bélelt serpenyőbe simítjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 5 percre. Ezután eloszlatjuk rajta a paradicsomszószt, mehet rá a kolbászkarika, a tépkedett, vagy felkarikázott mozzarella, illetve némi oregánó, bazsalikom és bors. Kb. 10 percre, pirulásig visszatesszük a sütőbe, és utána már ehetjük is!
- előkészítési idő: 10 perc
- sütési idő: kb. 15 perc
- összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett az Expressz serpenyős „pizza” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!