Szilvaleves

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg szilva
50 g vaníliás cukor
1 db citrom leve
1 tk őrölt fahéj
600 ml víz
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szilvaleves

Ha szeretnétek 15 perc alatt egy finom, őszies levest, akkor ezt mindenképpen ki kell próbálnotok! Jó hír, hogy bármilyen gyümölccsel variálhatjátok, akár fagyasztottal is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg szilva
50 g vaníliás cukor
1 db citrom leve
1 tk őrölt fahéj
600 ml víz
1 csomag vaníliás pudingpor
400 ml tej
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A szilvát megmossuk, és kiszedjük a magját. 3-4 kisebb szemet cikkekre vágunk és félretesszük, a többit pedig kis kockákra. A nagyobb rész szilvát a cukorral, a citromlével és a fahéjjal egy lábasba tesszük, megvárjuk, amíg elkezd összeesni, felöntjük a vízzel, és puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk. 

A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel. A pudingba néhány merőkanál levest szedünk, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Felforraljuk és elzárjuk. A félretett szeleteket egy serpenyőben, hirtelen megpirítjuk, és ezzel tálaljuk a levest.

Szilvaleves
Szilvaleves

Ha tetszett a szilvaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások