Hozzávalók
- 20 g vaj
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 ek méz
- 1 csipet fahéj
- 1 ek citromlé
- 400 ml víz
- 300 ml habtejszín
- friss menta a díszítéshez
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 ek méz
- 1 csipet fahéj
- 1 ek citromlé
- 400 ml víz
- 300 ml habtejszín
- friss menta a díszítéshez
Az erdeigyümölcs-krémleves elkészítéséhez egy közepes lángon hevített gyorsforralóban, a vajon 2-3 percig pároljuk a gyümölcsöt. Hozzáadjuk a mézet, a fahéjat és a citromlevet, majd felöntjük a vízzel. Addig forraljuk, amíg a gyümölcs meg nem fő, ez kb. 5 perc. Ezután leturmixoljuk, egy szűrőn átpasszírozzuk, majd 1 merőkanálnyi levesben elkeverjük a tejszínt, a leveshez öntjük, jól kihűtjük, és friss mentával díszítve tálaljuk.
- elkészítési idő: 15 perc
- hűtés: 60 perc
- összesen: 75 perc
Ha tetszett a Tejszínes erdeigyümölcs-krémlevesreceptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!