Hozzávalók
- 300 ml tej
- ½ db citrom leve
- 250 g kukoricaliszt
- 125 g liszt
- 2 ½ tk só
- 2 tk sütőpor
- 70 g kolbász
- 1 db kápia paprika (nagyobb)
- 100 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
Kolbászos-paprikás kukoricakenyér
Hozzávalók
- 300 ml tej
- ½ db citrom leve
- 250 g kukoricaliszt
- 125 g liszt
- 2 ½ tk só
- 2 tk sütőpor
- 70 g kolbász
- 1 db kápia paprika (nagyobb)
- 100 g olvasztott vaj
- 2 db tojás
A tejbe belekeverjük a citromlevet, és hagyjuk állni pár percet.
A liszteket, a sót, a sütőport, az apróra vágott kolbászt és paprikát egy tálban összekeverjük. Ezután belekeverjük az írót (az lett a citromos tejből), a vajat és a tojást. A sütőformát kibéleljük egy sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a kolbászos-paprikás kukoricakenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!