Hozzávalók
A főtt tojáshoz
- 4 db tojás
A lencsekrémhez
- 265 g konzerv lencse (lecsepegtetve)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk mustár
- 30 g tejföl
- 30 g majonéz
- 20 g vaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db bagett (kb. 160 g)
- újhagyma
- paradicsom
- salátalevelek
Lencsekrémes pirítós főtt tojással
Hozzávalók
A főtt tojáshoz
- 4 db tojás
A lencsekrémhez
- 265 g konzerv lencse (lecsepegtetve)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk mustár
- 30 g tejföl
- 30 g majonéz
- 20 g vaj
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 1 db bagett (kb. 160 g)
- újhagyma
- paradicsom
- salátalevelek
A lencsekrémes pirítós összeállítása előtt először a tojásokat hideg vízben feltesszük főni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd kivesszük, és jéghideg víz alatt lehűtjük őket.
A krémhez a lecsepegtetett lencsét egy aprítógépbe tesszük, és lezúzzuk. Ügyeljünk rá, hogy ne egy krémes masszát kapjunk, hanem maradjanak benne kisebb-nagyobb lencsedarabok is. Egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, a tejfölt, a majonézt, a szoba-hőmérsékletű vajat, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a felaprított petrezselymet is, és az egészet jól összekeverjük.
Kenyérpirítóban vagy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a kenyereket, és megkenjük a lencsekrémmel. Megszórjuk frissen aprított újhagymával, és a lágy tojással, illetve paradicsommal és salátával, vagy bármilyen egyéb zöldséggel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a lencsekrémes pirítós főtt tojással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!