Vegán
Hozzávalók
- 180 g csicseriborsóliszt
- 1 ½ tk fekete só
- 2 tk sörélesztőpehely
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 20 g keményítő
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 400 ml növényi tej
- 40 g margarin
- 8 szelet toastkenyér
A tálaláshoz
- 2 db avokádó
- 2 tk chilipehely
- 200 ml vegaföl
Hozzávalók
- 180 g csicseriborsóliszt
- 1 ½ tk fekete só
- 2 tk sörélesztőpehely
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 20 g keményítő
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 400 ml növényi tej
- 40 g margarin
- 8 szelet toastkenyér
A tálaláshoz
- 2 db avokádó
- 2 tk chilipehely
- 200 ml vegaföl
A vegán bundás kenyérhez a száraz alapanyagokat (a kenyér kivételével) elkeverjük egy keverőtálban, majd felöntjük a növényi tejjel, és csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarin felét. A kenyereket megmártjuk a tojáspótló keverékben úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja, és elkezdjük kisütni őket. Közepes lángon, oldalanként kb. 2 percig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek. Közben ha beszívta az összes margarint, adunk még hozzá.
Felszeletelt avokádóval, őrölt chilipehellyel és vegaföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!