Hozzávalók
- 300 g krumpli
- 1 ek liba- vagy tyúkzsír
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 150 g zsíros túró
- 1 ek feta sajt
- szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem
Kálmán bácsi krumplija, avagy köményes krumpli túróval
Hozzávalók
- 300 g krumpli
- 1 ek liba- vagy tyúkzsír
- 2 tk őrölt kömény
- só, bors
- 150 g zsíros túró
- 1 ek feta sajt
- szerecsendió
- 1 kis csokor petrezselyem
A krumplit meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Figyeljünk, hogy ne főjön szét! Ha kész, leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beleszórjuk a köményt, borsozzuk, majd beleborítjuk a krumplit, és sokszor átforgatva hirtelen lepirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a túróval és a fetával, majd ráreszelünk egy kis szerecsendiót is. A tűzről levéve megforgathatjuk az apróra vágott petrezselyemben is, de meg is szórhatjuk vele a végén.
Ha tetszett a Kálmán bácsi krumplija, avagy köményes krumpli túróval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!