Katalán kenyér

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 db bagett (nagyobb, kb. 350 g)
4 - 6 db paradicsom (kb 600 g)
50 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Katalán kenyér

A padron paprikához hasonlóan ez is egy szörnyen egyszerű recept, ugyanakkor szintén kihagyhatatlan tartozéka egy jó tapas-bulinak. Az itthon működő spanyol éttermekben és az eredeti tapas bárokban is folyton felbukkanó elem, aminek a lényege csupán annyi, hogy jól bedörzsölnek egy bagettet friss, érett paradicsommal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
1 db bagett (nagyobb, kb. 350 g)
4 - 6 db paradicsom (kb 600 g)
50 ml olívaolaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bagettet hosszában félbevágjuk, majd a feleket 3 részre vágjuk, és egy serpenyőben, felforrósított olívaolajon megpirítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, és a bagett pirított felületét alaposan bedörzsöljük vele.

Tálaláskor pár csepp olívaolajat locsolunk rá.

  • Elkészítési idő: 10 perc
katalán kenyér

Ha tetszett a katalán kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

A spanyolok kedvenc előétele: padron paprika

Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?