A padron paprikához hasonlóan ez is egy szörnyen egyszerű recept, ugyanakkor szintén kihagyhatatlan tartozéka egy jó tapas-bulinak. Az itthon működő spanyol éttermekben és az eredeti tapas bárokban is folyton felbukkanó elem, aminek a lényege csupán annyi, hogy jól bedörzsölnek egy bagettet friss, érett paradicsommal.
A bagettet hosszában félbevágjuk, majd a feleket 3 részre vágjuk, és egy serpenyőben, felforrósított olívaolajon megpirítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, és a bagett pirított felületét alaposan bedörzsöljük vele.
Tálaláskor pár csepp olívaolajat locsolunk rá.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a katalán kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.