Hozzávalók
- 170 ml citromlé (kb. 4-5 db citromból)
- 2 db citrom héja
- 200 g cukor
- 110 g vaj
- 2 db tojás
Hozzávalók
- 170 ml citromlé (kb. 4-5 db citromból)
- 2 db citrom héja
- 200 g cukor
- 110 g vaj
- 2 db tojás
A 2 darab citrom héját egy 1-1,5 l űrtartalmú műanyag tálba reszeljük, majd kettévágjuk ezt a két citromot, illetve a másik 2-3 darabot is, és kifacsarjuk mindegyik levét. A tálba öntjük, és mehet mellé a cukor, a vaj és a tojások is.
Kicsit átkeverjük, majd berakjuk a mikrohullámú sütőbe magas fokozatra (800–850 Watt) 1 percre, ezután átkeverjük, és jöhet újabb 1 percnyi mikrózás, majd újabb keverés. Ezt a folyamatot 5-6 alkalommal ismételjük, közben látni fogjuk, hogy egyre sűrűbb lesz a krémalapunk. Mindenképpen kevergessük mindig át, ne legyen csomós, darabos a krémünk.
Kis üvegekbe töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett a mikrós citromkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!