Mikrós citromkrém

Hozzávalók

3
150 ml-es üveghez
+
170 ml citromlé (kb. 4-5 db citromból)
2 db citrom héja
200 g cukor
110 g vaj
2 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mikrós citromkrém

A citromkrém külföldön elég nagy népszerűségnek örvend, sütikbe, sütikre egyaránt tökéletes, ha valaki szereti az édes, de mégis fanyarabb ízvilágot. Ez a recept kb. 15 perc alatt elkészíthető, és hűtőben tárolva sokáig eláll.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

3
150 ml-es üveghez
+
170 ml citromlé (kb. 4-5 db citromból)
2 db citrom héja
200 g cukor
110 g vaj
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A 2 darab citrom héját egy 1-1,5 l űrtartalmú műanyag tálba reszeljük, majd kettévágjuk ezt a két citromot, illetve a másik 2-3 darabot is, és kifacsarjuk mindegyik levét. A tálba öntjük, és mehet mellé a cukor, a vaj és a tojások is. 

Kicsit átkeverjük, majd berakjuk a mikrohullámú sütőbe magas fokozatra (800–850 Watt) 1 percre, ezután átkeverjük, és jöhet újabb 1 percnyi mikrózás, majd újabb keverés. Ezt a folyamatot 5-6 alkalommal ismételjük, közben látni fogjuk, hogy egyre sűrűbb lesz a krémalapunk. Mindenképpen kevergessük mindig át, ne legyen csomós, darabos a krémünk. 

Kis üvegekbe töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Mikrós citromkrém
Mikrós citromkrém

 Ha tetszett a mikrós citromkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?