Hozzávalók
A salátához
- 80 g bébispenót
- 1 db piros alma (220 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 g dió
- 30 g szárított vörös áfonya
Az öntethez
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 2 tk juharszirup
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
- 1 tk magos mustár
Hozzávalók
A salátához
- 80 g bébispenót
- 1 db piros alma (220 g/db)
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 50 g dió
- 30 g szárított vörös áfonya
Az öntethez
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 2 tk juharszirup
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
- 1 tk magos mustár
Az almasalátához a spenótot megmossuk és lecsepegtetjük. Az almát kicsumázzuk és vékony szeletekre vágjuk. A lila hagymát szintén vékonyan szeleteljük. A diót egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
Az öntet hozzávalóit egy kis befőttesüvegben alaposan összerázzuk. A spenótot összekeverjük a lila hagymával, a dióval, a vörös áfonyával, és egy tálba szedjük. Rárakjuk a szeletekre vágott almát, meglocsoljuk az öntettel, és kész is vagyunk!
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett az őszi almasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Azért mert beköszöntött az ősz, még lehet salátát enni, például egy ilyen szuper gyorsan elkészülő almasalátát! Hiszen vitaminokra nagy szükség van, és a szervezetünknek jól esik a friss zöldség és gyümölcs. És ha ezt már kipróbáltad, akkor jöhet a többi is!
Fügés saláta sárgadinnyével és fekete-erdei sonkával