Hozzávalók
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
- 300 g csirkemell
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g vaj
- olívaolaj
- őrölt bors
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk provence-i vagy olasz fűszerkeverék
- 200 - 250 ml alaplé
- 2 tk friss citromlé
Zöldséges rizses hús
Hozzávalók
- 300 g rizs
- 600 ml víz
- só
- 300 g csirkemell
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g vaj
- olívaolaj
- őrölt bors
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk provence-i vagy olasz fűszerkeverék
- 200 - 250 ml alaplé
- 2 tk friss citromlé
A rizst és a vizet összekeverjük egy tálban, sózzuk, majd a mikróban, maximum fokozaton 15 perc alatt megfőzzük. A csirkét, a paprikát és a cukkinit 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy nagyobb lábasban közepes lángon 1-1 evőkanál olajon 2-3 perc alatt megpirítjuk külön-külön a paprikát és a cukkinit, majd kiszedjük. Ugyanebben az edényben felmelegítjük a vajat és 3 evőkanál olajat, rádobjuk a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, és ha kifehéredett, mehet rá a hagyma és a fokhagyma. 3-4 percig pirítjuk, majd rárakjuk az előpirított zöldségeket és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a citromlével, és a felére redukáljuk az alaplé mennyiségét. Ekkor belerakjuk a rizst, hagyjuk még 2-3 percig összepirulni, és kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a zöldséges rizses hús receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!