Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek majonéz
- 1 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 2 tk fokhagymapor
- 250 g cheddar sajt
- 6 szelet kenyér
- 3 ek lágy vaj
- ½ csokor petrezselyem a tálaláshoz
Sajtos-darált húsos melegszendvics
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 1 ek majonéz
- 1 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 2 tk fokhagymapor
- 250 g cheddar sajt
- 6 szelet kenyér
- 3 ek lágy vaj
- ½ csokor petrezselyem a tálaláshoz
A melegszendvicshez egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a darált marhahúst és 20 percen át sütjük. Sózzuk, borsozzuk, és félidőnél hozzátesszük a felaprított hagymát is. Amíg készül a hús, lereszeljük a cheddart. Az idő leteltével levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a fokhagymaport és a reszelt sajtot.
A kenyérszeleteket megkenjük egy kevés vajjal, majd megpakoljuk a sajtos hússal. 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt ropogósra és aranybarnára sütjük a kenyereket. Tetszés szerinti mártogatóssal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a sajtos-darált húsos melegszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!