Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 50 ml olaj
- 100 ml fehérbor
- 2 db babérlevél
- 300 ml víz
- 2 csomag vargányakrémleves
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk fehérborecet
- 1 mk mustár
- 100 ml tejföl
- 200 g gomba (konzerv)
- 1 kis üveg csemegeuborka (200 g)
- 500 g sertéskaraj
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 1 l víz
- 200 g rizs
- olaj
- só
"Stroganoff" sertéskaraj
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 50 ml olaj
- 100 ml fehérbor
- 2 db babérlevél
- 300 ml víz
- 2 csomag vargányakrémleves
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk fehérborecet
- 1 mk mustár
- 100 ml tejföl
- 200 g gomba (konzerv)
- 1 kis üveg csemegeuborka (200 g)
- 500 g sertéskaraj
- 1 csokor petrezselyem
A körethez
- 1 l víz
- 200 g rizs
- olaj
- só
A hagymát félfőre vágjuk, átfuttatjuk az olajon, felöntjük a fehérborral, beletesszük a babérleveleket, és felforraljuk. Kivesszük a babérleveleket, felöntjük a vízzel, majd beleszórjuk a két csomag levesport, kiforraljuk, és sóval, borssal, fokhagymaporral, ecettel, mustárral ízesítjük. Beletesszük a tejfölt, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a konzerv gombát és a csíkokra vágott csemegeuborkát is.
Ezalatt kb. 1 liter, sóval ízesített vizet forralunk, és készre főzzük benne a rizst, majd átszűrjük, olajjal, kis sóval elkeverve pihentetjük.
A karajt felcsíkozzuk, megpirítjuk, és belekeverjük a mártásba. A petrezselymet a végén adjuk hozzá, és tálalhatjuk is a rizzsel.
Ha tetszett a “Stroganoff” sertés receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!