Hozzávalók
- 200 g reszelt sárgarépa
- 100 g almaszósz
- 100 ml étolaj + a sütőforma kikenéséhez
- 80 ml növényi tej
- 1 ek 10 %-os ételecet
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g kristálycukor
- 200 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tk fahéj
- 100 g aprított dió + egy marék a muffinok tetejére
Hozzávalók
- 200 g reszelt sárgarépa
- 100 g almaszósz
- 100 ml étolaj + a sütőforma kikenéséhez
- 80 ml növényi tej
- 1 ek 10 %-os ételecet
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g kristálycukor
- 200 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tk fahéj
- 100 g aprított dió + egy marék a muffinok tetejére
A diós répamuffinhoz egy nagyobb keverőtálban alaposan összekeverjük a répát, az almaszószt, az olajat, a növényi tejet, az ecetet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Egy másik tálban pedig elkeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, sót és fahéjat.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a lisztes keveréket a répás masszánkhoz, ezután mehet bele az aprított dió is.
Olajjal kikenünk egy muffinsütő formát és beleadagoljuk a muffintésztánkat, kb. 2-3 evőkanálnyit teszünk egy muffinhoz. Lesimítjuk a tetejüket és megszórjuk még egy kevés aprított dióval.
180 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt el is készülnek a répás-diós muffinjaink, amit bátran fogyaszthatnak a laktózérzékeny vagy vegán családtagok, barátok is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a diós répamuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!