Hozzávalók
A muffinhoz
- 300 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 200 g porcukor
- 80 g olvasztott vaj
- 200 ml tej
- 250 g friss eper
Az epres tejszínhabhoz
- 150 g eper
- 10 ml víz
- 2 ek cukor
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
A tálaláshoz
- 30 g tejcsoki
Epres muffin
Hozzávalók
A muffinhoz
- 300 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 200 g porcukor
- 80 g olvasztott vaj
- 200 ml tej
- 250 g friss eper
Az epres tejszínhabhoz
- 150 g eper
- 10 ml víz
- 2 ek cukor
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
A tálaláshoz
- 30 g tejcsoki
Az epres muffin elkészítéséhez a lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a sütőport és a vaníliás cukrot. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a porcukrot, és egy konyhai robotgéppel fehéredésig verjük 4-5 perc alatt. A tojásos masszához hozzákeverjük a vajat és a tejet, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük.
Az epreket kisebb, kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, és belekeverjük a masszába.
Egy 12-es muffin sütőformát kibélelünk kapszlikkal, és a forma ¾-éig megtöltjük a tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Míg sül a muffin, elkészítjük az epres tejszínhabot. Egy gyorsforralóba tesszük a kis darabokra vágott epret, a vizet, és a cukorral péppé főzzük kb. 4 perc alatt. Egy botmixer segítségével pürésítjük, és egy kis lyukú szűrőn átszűrjük. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, majd beleforgatjuk az epervelőt.
Kivesszük a muffinokat a sütőből, hagyjuk kb. 10 percig hűlni és kigőzölögni, majd egy habzsákba töltjük a tejszínhabot, és a sütik tetejére nyomjuk. Végül egy hámozó segítségével a tejcsokiból forgácsokat készítünk, és a tejszínhabra szórjuk.
- Előkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20-25 perc
- Hűtés: 10 perc
- Összesen: 50-55 perc
Ha tetszett az epres muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!