Hozzávalók
A csavarthoz
- 50 g vaj
- 2 ek fahéj
- 120 g cukor
- ½ ek vaníliás cukor
- 1 csomag leveles tészta (270 g/db)
A tetejére
- 6 ek tej
- 1 ek vaj
A csokiszószhoz
- 100 ml habtejszín
- 100 g étcsoki
Hozzávalók
A csavarthoz
- 50 g vaj
- 2 ek fahéj
- 120 g cukor
- ½ ek vaníliás cukor
- 1 csomag leveles tészta (270 g/db)
A tetejére
- 6 ek tej
- 1 ek vaj
A csokiszószhoz
- 100 ml habtejszín
- 100 g étcsoki
A fahéjas mini csavart elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra, mivel egy szupergyorsan elkészíthető receptről van szó. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük.
A leveles tésztát széthajtjuk, és az alsó felét megkenjük a masszánkkal. A felső részét ráhajtjuk, és a tészta széleit összenyomkodjuk. Egy kés vagy pizzavágó segítségével ujjnyi vastag csíkokat vágunk, amiket két végüknél megcsavarunk, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.
Egy kis edényben a tejet és a vajat összemelegítjük, majd ezzel megkenjük a csavartak tetejét. Bedobjuk a sütőbe, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
A csokiszószhoz a tejszínt felmelegítjük, mikor már igazán forró és gyöngyözik, ráöntjük az apróra tört csokira, és addig kevergetjük, ameddig egynemű nem lesz. A készre sült csavartakat a csokis mártogatóssal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fahéjas csoda:
Fahéjas-almás joghurttorta
Fahéjas csigapalacsinta
Sütőporos fahéjas csiga