Hozzávalók
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 120 g olvasztott vaj
- 100 g barna cukor
- 55 g holland kakaópor
- 80 g mandula (durvára vágva)
A sziruphoz
- 70 g cukor
- 50 ml víz
Mandulás-kakaós kamubabka
Hozzávalók
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 120 g olvasztott vaj
- 100 g barna cukor
- 55 g holland kakaópor
- 80 g mandula (durvára vágva)
A sziruphoz
- 70 g cukor
- 50 ml víz
A mandulás-kakaós kamubabához a leveles tésztákat kihajtogatjuk. A vajat összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a mandula felével. A töltelék felével megkenjük az egyik leveles tésztát, rárakjuk a másik lapot, amire rákerül a töltelék másik fele. A hosszabbik oldalától haladva feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk, és a két felet a vágott részükkel felfelé párszor áttekerjük egymáson.
A tésztát egy hosszúkás kenyérsütő formába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60 percre. Valószínű, hogy félidőnél erősen elkezd barnulni a teteje, ekkor megszórjuk a maradék durvára vágott mandulával, letakarjuk egy alufóliával, és így sütjük tovább.
Mikor megsült, összeforraljuk a cukrot és a vizet, és leöntjük vele a babkát, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután szeletelhetjük.
- Előkészítési idő: 10-15 perc
- Sütési idő: 60 perc
- Összesen: 70-75 perc
Ha tetszett a mandulás-kakaós kamubabka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!