Hozzávalók
Az áfonyachutney-hoz
- 20 g vaj
- 30 g vöröshagyma
- só, bors
- 1 csipet fahéj
- 2 ek méz
- 1 tk vörösborecet
- 150 g fagyasztott áfonya
Az összeállításhoz
- 200 g maradék pulykasült
- 2 db bagett
- 30 g puha vaj
- 150 g camembert sajt
- 2 marék rukkola
Hozzávalók
Az áfonyachutney-hoz
- 20 g vaj
- 30 g vöröshagyma
- só, bors
- 1 csipet fahéj
- 2 ek méz
- 1 tk vörösborecet
- 150 g fagyasztott áfonya
Az összeállításhoz
- 200 g maradék pulykasült
- 2 db bagett
- 30 g puha vaj
- 150 g camembert sajt
- 2 marék rukkola
A maradékmentő pulykasültes szendvics összeállításához először a chutney-hoz felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fahéjjal, belerakjuk a mézet, az ecetet, és az áfonyát is, majd 4-5 perc alatt beforraljuk.
A pulykasültet szálaira szedjük. A bagetteket elfelezzük, félbevágjuk, és megkenjük a belsejét vajjal. Berakjuk a grillsütőbe, kb. 200 fokra, 3-4 percre. Kiszedjük, rápakoljuk a húst, a vékony szelet sajtot, és visszarakjuk addig, amíg megolvad a sajt. Kiszedjük, rárakjuk az áfonyachutney-t, a rukkolát, a bagett másik felét, és már ehetjük is.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha nem bírsz lekattanni a pulykáról:
Kötözött pulykamellsült szilvás szósszal