Hozzávalók
- 150 g füstölt kenyérszalonna
- 300 g tejföl
- 300 g rögös túró
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 350 g csuszatészta
lehet csinálni. Lessetek rá erre a kapros verzióra, ígérem, nem fogtok benne csalódni!
Hozzávalók
- 150 g füstölt kenyérszalonna
- 300 g tejföl
- 300 g rögös túró
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 350 g csuszatészta
A kapros túrós csusza receptjéhez először az apró kockára vágott kenyérszalonnát egy serpenyőben közepes lángon kiolvasztjuk, majd addig pirítjuk, amíg aranybarna “töpörtyű” nem lesz. A tejfölt és a túró felét egy aprítógépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd krémesre zúzzuk, és hozzákeverjük a maradék túrót és az aprított kaprot.
A tésztát sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, hozzákeverjük a kiolvadt szalonnazsírt és a pörcöt. Ezután összeforgatjuk a túrós-kapros tejföllel, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a kapros túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több túrós csusza recept: