Hozzávalók
- 2 csomag smack leves
- 600 ml víz
- 100 g vaj
- 50 g liszt
- 200 ml tej
- só, bors
- 150 g trappista reszelve
Smack & cheese
Hozzávalók
- 2 csomag smack leves
- 600 ml víz
- 100 g vaj
- 50 g liszt
- 200 ml tej
- só, bors
- 150 g trappista reszelve
A levescsomag tésztáját 600 ml vízzel puhára főzzük. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, amit habzásig melegítünk, enyhén lepirítunk, majd felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a levescsomag fűszereit, kevés sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a mártással, majd egy sütésre alkalmas tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett az smack & cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!