Hozzávalók
- 4 db csirkecombfilé
- só, bors
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 3 ek olaj
A zöldségraguhoz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db cukkini
- 1 szál répa (kisebb)
- 400 ml alaplé
- 150 g fagyasztott borsó
A kuszkuszhoz
- 200 g kuszkusz
- 400 ml alaplé
Zöldséges csirkeragu kuszkusszal
Hozzávalók
- 4 db csirkecombfilé
- só, bors
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 1 tk őrölt rozmaring
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 3 ek olaj
A zöldségraguhoz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 db cukkini
- 1 szál répa (kisebb)
- 400 ml alaplé
- 150 g fagyasztott borsó
A kuszkuszhoz
- 200 g kuszkusz
- 400 ml alaplé
A csirkecombokat összekeverjük a fűszerekkel, és magas hőmérsékleten hirtelen mindkét oldalukat megsütjük az olajon, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a csirkét, beleszórjuk az apróra vágott cukkinit és répát. Ráöntjük az alaplevet, és addig főzzük, amíg felére nem redukálódott. Ezután rádobjuk a zöldborsót is, és addig főzzük, amíg szinte eltűnik az alaplé.
A kuszkuszt leforrázzuk az alaplével, lefedjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezzel tálaljuk a ragut.
Ha tetszett a zöldséges csirkeragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!