Hozzávalók
- 8 szem friss málna
- 8 szem friss eper
- 4 cl cukorszirup (1:1 arány)*
- 6 cl lime kifacsart leve (1 lime)
- 200 ml rosé pezsgő
A díszítéshez:
- menta bóbita, liofilizált eper, friss málna
A nyár bomba itala: Sparkling Frosé
Hozzávalók
- 8 szem friss málna
- 8 szem friss eper
- 4 cl cukorszirup (1:1 arány)*
- 6 cl lime kifacsart leve (1 lime)
- 200 ml rosé pezsgő
A díszítéshez:
- menta bóbita, liofilizált eper, friss málna
A gyümölcsöket megmossuk. Az epret lecsumázzuk, majd hozzáadjuk a málnával együtt egy blenderhez (turmixgép). Hozzáöntjük a lime levét és a cukorszirupot. *A cukorsziruphoz 1 dl meleg vizet egy edénybe öntünk és hozzáadunk 100 g cukrot, közepes lángon addig kevergetjük, míg a cukor feloldódik. Majd félretesszük hűlni.
Néhány jégkockával együtt a legmagasabb fordulatszámon összedaráljuk. Amikor már nincs egyben a jég, hozzáadjuk a Rosé pezsgőt, közepes fordulatszámon 2-3 másodpercig tovább daráljuk.Ügyeljünk rá,
hogy ne tovább, mert akkor kikeverjük belőle a buborékot. A blender tartalmát egy talpas pohárba öntjük. Díszítjük a menta bóbitával és a gyümölcsökkel. Készen is vagyunk, egészségetekre!